2009/01/19

På plats i Sälen

Foton från gårdagen i Sälen: Wanja Lundby Wedin är ordförande i Folk & Försvar och inviger här den årliga rikskonferensen i Sälen. Det står en cola på bordet som hon inte rör, det gör inte heller moderator Lars Adaktusson. Vem har beställt en cola till scenen?
Efter 30 minuter på scenen igår greppar försvarsminister Sten Tolgfors colan. Den måste ha varit rejält avslagen.

"Unga utan framtidstro är den största säkerhetsrisken, det ser vi bland annat i Kosovo." Det sa försvarsministern vid den årliga lunchen med ungdomsorganisationerna idag. Att det är vikigt att satsa på unga i "failed states" och konfliktområden lyftes också av forskaren Clare Lockhart. Biståndsminister Gunilla Carlsson pratade mycket om postkonfliktområdens uppbyggnad och biståndets roll i det. Hon nämner ofta kvinnor utan att nämna unga i det sammanhanget.
Här gör Håkan Syrén sin sista rikskonferens som ÖB. Det är tredje året jag är här och tredje året Håkan bär sin gröna pullover och beiga manchesterbrallor. Den informella garderoben kanske inte är så stor i ett jobb där man oftast bär uniform.

Laila Naraghi, som har varit LSU:s FN-delegat, har roddat hela konferensen och det är ett intressant program och spännande människor. Roligt att S-studenter och Scouterna är nya medlemmar i F&F och här för första gången!

Inga kommentarer: