2009/03/04

Sjuk och maktkåt kan du vara själv

Den här sjuka inbjudan till ett seminarium imorgon hängde på anslagstavlan i Ugandas parlament. Det är president Musevenis fru, parlamentsledamot och First Lady som är värd. Hon verkar tycka att homosexuella är sjuka och maktkåta. Jag tycker att det säger mest om henne.

Idag träffade vi talmannen för Ugandas parlament. Vice talman är en kvinna och totalt är ca 30 procent av ledamöterna kvinnor. I parlamentet kvoteras förutom kvinnor även följande grupper in: unga, människor som lever med en funktionsnedsättning, fackförbundsrepresentanter och militären.

Vi besökte också Södra afrikas första och största HIV/Aidscenter (AIC). De balanserar mellan sitt intresse att vilja dela ut kondomer och lära ut hur de används och sitt intresse av att ha Lady Museveni som sin beskyddar (hon tycker att spridningen av kondomer till unga uppmuntrar att de har sex innan äktenskapet). Jag säger som min vän Florence från Uganda: Young people ARE having sex. Oavsett om vi vill veta det, prata om det eller låta dem dö.

Inga kommentarer: