Alltså, ibland undrar jag hur folk tänker. Idag har Institutet för framtidsstudier och Tankesmedjan Agora bjudit in till ett seminarium på temat "Ungas framtidsvägar - möjligheter och utmaningar" med anledning av tankesmedjan Agoras årsbok med samma namn. Det är en hel eftermiddags program med aktuella och intressanta ämnen:
Ung och utanför – vad innebär det på lång sikt?
Olof Bäckman, docent i sociologi, Institutet för Framtidsstudier
Anders Nilsson, docent i kriminologi, Institutet för Framtidsstudier
Samordna insatserna för arbetslösa ungdomar
Jonas Olofsson, docent i ekonomisk historia, Socialhögskolan, Lunds univ.
Ungdom, social exkludering och motstånd
Aleksandra Ålund, sociolog och professor och Catarina Lundqvist, doktorand vid Tema Etnicitet, Linköpings universitet
Åldersdiskriminering – från Mangold till Paris
Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap vid Handelshögskolan, Gbg
Paneldebatt:Erland Olauson, förste vice ordförande LO , Karin Pilsäter, folkpartiet , Mona Sahlin, socialdemokraterna , Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef SACO, Moderator: Anna Thoursie, fil.dr. i nationalekonomi och chef för tankesmedjan Agora
Med en yrkesskadads blick noteras snabbt att arrangörerna lyckats med bedriften att konsekvent undvika att inkludera unga människor i program- met. Grattis! Som sagt, ibland fattar jag bara inte hur folk tänker. Blir det mindre intressant att tala om unga och ungas framtidsvägar med unga?
Kanske är det möjligt att tänka ut relevanta, förankrade och hållbara lösningar på de i programmet identifierade "problemen" utan att unga överhuvudtaget aktivt är med i processen. Möjligt, men inte är det effektivt.
Ett ungdomsperspektiv innebär att unga inte bara ses som en målgrupp för åtgärder utan initiativtagare, deltagare, beslutsfattare och ledare. För att påminna om det kommer jag och Adam att ställa frågor från golvet. LSU:s politiska plattform erbjuder ett gäng spännande inlägg om utanförskap, arbetslöshet, diskriminering och ungdomsperspektiv.
2007/03/22
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar