2009/03/09

engAGERA dig

Vår värld som vi upplever den idag är mer globaliserad och mer komplex än någonsin. LSU har i över 60 år arbetat med att skapa fred och förståelse. Vi ser att många av utmaningarna som ungdomsorganisationer möter idag kräver samarbete över nations- och kulturgränser.

Många av våra medlemsorganisationer bedriver idag ett gediget arbete i globala frågor. Vi vill skapa möjligheter och nätverk för att det arbetet ska bli ännu bättre. Genom kurser, uppdrag och utbyten blir LSU resurs och en mötesplats för ungdomsorganisationer, i Sverige och världen.

Du läsa mer om LSU:s samarbete med ungdomsorgansiationer i Södra afrika och Kambodja. Eller kolla in den här inbjudan:
  • Bistånd
  • Svenskt ordförandeskap i EU
  • Klimatmötet i Köpenhamn
Vad handlar det om och hur kan du engagera dig för att påverka utvecklingen? LSU, Forum Syd och Föreningen för utvecklingsfrågor bjuder in till inspirationsdagen ENGAGERA.

Vilka kommer?
Klimatutmanarna från British Council, Birgitta Olsson (fp) och Hans Linde (v), Tackling Poverty Together, Sidas klimatrådgivare, Sidas EU-samordnare, Afrikagrupperna, Klimataktion, Diakonia, Concord, du och många fler!

Om en vecka träffar LSU biståndsminister Gunilla Carlsson, under ett par år styrelseledamot i LSU. Vi ska prata om hur ungdomsorgansiationer i Sveriges samarbeten i utvecklingsländer och arbete med demokrati och mänskliga rättigheter i världen kan underlättas och stödjas.

Inga kommentarer: