2008/05/06

Smack the Mosquito!

Kanske läste du i DN om det sjuka påhittet med namnet Mosquito? Uppfinningen ska med ett plågsamt ljud förhindra unga från att samlas i grupp och umgås i offentliga utrymmen.

Under helgens medlemsmöte i Barcelona ställde sig LSU bakom en resolution i European Youth Forum med namnet Smack the Mosquito. Resolutionen antogs enhälligt av medlemmarna, som består av 90 internationella ungdomsorganisationer och landsråd för ungdomsorganisationer i trettio länder.

Resolutionen fördömer kollektiv bestraffning av unga som lösning på problem som orsakas av en liten minoritet. Mosquiton används redan flitigt i Storbritannien och bidrar till att kraftigt förstärka de negativa stereotyper som finns om unga och är ett brott mot Barnkonventionen (artikel 2, 19) såväl som de allmänna mäsnkliga rättigheterna (artikel 6.2).

Resolutionen uppmanar EU:s ministerråd att fördöma och förbjuda Mosquiton när de samlas till möte den 21-22 maj. Den uppmanar också ministrarna att involvera unga i utvecklandet av motsvarande effektiva lösningar.

Här kan man skriva en massa andra vansinniga förslag som skulle kunna följa på Mosquiton. Jag orkar inte ens vara rolig för jag vet inte om vi borde skratta eller gråta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Uppfinningen ska med ett plågsamt ljud förhindra unga från att samlas i grupp och umgås i offentliga utrymmen."??? haha, du skämtar!? den har ju inte framställts som syfte att dras in på ett ungdomsdisco bara för att plåga folk för polisens/politikers eget höga nöjes skull. Tror du det så är du ju way off. Tvärtom så kan det finnas möjligheter för polisen att använda detta för att skydda andra unga som hotas av kriminella gäng (som t ex är fallet i förorterna i England, de som du nämner själv). Det handlar ju inte heller om EN insats, utan det kanske handlar om en situation där t ex ett gäng vänsterterrorister har ockuperat en byggnad, och ett mycket praktiskt sett då vore ju att rikta denna mosquito mot byggnaden för att utrymma den och sedan vänta utanför och fånga in ockupanterna. Och visst, det är inte bara unga som slåss, men syftet är ju att rensa i kravaller som t ex i Köpenhamn eller i GBG inte mot fredliga civila. Hur man istället ska lösa de problem som finns i England just pga dessa kriminella ungdomsgäng nämner Du inte...det blir kanske lättare så ...
mvh
Carl Teglund
http://www.tegis.wordpress.com

Hanna sa...

Varför ska då Ica ha den?
http://www.metro.se/se/article/
2008/04/11/07/0835-45/index.xml

Anonym sa...

[url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/logo.png[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] גדולים אנו מספקים שירותי אירוח מיוחדים כמו כן ישנו במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם.

לפרטים נא לפנות לאתר האינטרנט שלנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]