2008/09/25

Tyck på, era åsikter är ju inte våra

Forum Syd har släppt en rapport om bistånd och demokrati. LSU är, tillsammans med bland annat CUF, KDU, RKUF och ca 200 andra organsiationer medlemmar i Forum Syd.

Forum Syd bedriver, precis som LSU, påverkansarbete i frågor som rör den egna verksamhetens villkor. Forum Syd driver också frågor som rör biståndet i stort. LSU har inte och ska inte ha en åsikt i alla de frågor Forum Syd driver. Om vi skulle ha det är det möjligt att vi i vissa frågor dragit andra slutsatser än Forum Syd.

LSU har i princip inget emot att Forum Syd bedriver politiskt påverkansarbete. Det berikar förmodligen debatten och vi bedömmer inte att det utgör ett hinder för vår egen eller våra medlemmars verksamhet.

I LSU beslutade enligt dåvarande stadgar årsmötet, Representantskapet, om LSU:s medlemskap i andra organsiationer. Vi är med i Forum Syd för att kunna påverka frågor som är direkt relaterade till vår och våra medlemmars verksamhet. Därtill samarbetar vi med Forum Syd kring Ungdomsfonden, ur vilken våra medlemsorgansiationer kan söka pengar för informations- och utvecklingssamarbetsprojekt.

Inga kommentarer: