2008/08/20

Sektor3 - den nya tankesmedjan

Det civila samhället kallas ofta för den tredje sektorn. Det som inte är privat eller offentligt är civilt. Nu ska det startas en tankesmedja för att kritisk granska vad det civila samhället gör för skillnad i människors vardag. Syftet är att äka forskningen på området och se till att den populariseras och skapar debatt i sektorn och i samhället.

Idag var Alice Bah Kuhnke och Fia Jonsson från Sektor 3 - tankesmedja för det civila samhället på LSU för att träffa oss, intresserade medlemsorgansiationer och andra som har vårt nyhetsbrev (från Kaospiloterna, Riksteatern och Folk & Försvar).

Förhoppningsvis väljer många av LSU:s medlemsorganisationer att ställa sig bakom tankesmedjan, så att många perspektiv och erfarenheter är med och påverkar vad som är viktiga frågor för sektorns utveckling.

Från LSU:s medlemsorganisationer deltog bland annat Emelie som är språkrör för Unga rörelsehindrade och har en sjukt rolig blogg med många kloka tankar. Ett tips!

3 kommentarer:

Erik Wagner sa...

Vill vi vara Sektor tre? Vill vi vara den tredje (dvs den sista) sektorn? Tredje världen är ett begrepp som inte klingar särskilt bra och inte detta heller. Kan tyckas vara en småsak men jag tycker namnet förmedlar helt fel budskap. Tankesmedjan borde ha en annan agenda än att plancera oss sist. Eller?

Lars Pettersson sa...

Hej ! Instämmer med Erik. Third sector används allt oftare i England och USA men även i Tyskland. Men det finns något uppgivet med begreppet.
Samtidigt använder ingen begreppen första eller andra sektorn vilket gör tredje sektorn ännu mer konstigt.
Men detta är naturligtvis ingen huvudsak. Nu gäller det att fylla begreppet med innehåll.

Anonym sa...

Jag tror att det finns i huvudsak ett enda sätt att förändra världen
och det är att förändra sig själv.
Från att vi alla föds som klockrena egoister så måste man "plocka" ned sig själv till att andra är lika viktiga som en själv. Det är en jätteresa som få vill höra talas om

kjell arvidsson
ka33021@tele2.se